To dla mnie przepis idealny. Smaczny, prosty i szybki. Dodatkowo podejrzewam, że składniki masz już w domu :)

Zaczynamy od zblendowania płatków owsianych. Najlepiej użyć do tego wysoki pojemnik, dzięki temu nie nabrudzimy za bardzo w kuchni. Płatki lubią latać w powietrzu :)

Gdy już mamy gotowe zmielone płatki, dodajemy do nich mleko roślinne i ponownie blendujemy. Na sam koniec dodajemy banana i blendujemy jeszcze raz całość. Mas powinna nam wyjść dość gęsta. 

Na patelni nagrzewamy cienką warstwę oleju kokosowego i następnie formujemy małe racuchy. Gdy zobaczmy małe bąbelki, to będzie znak, że należy obrócić je na drugą stronę.

Gotowe racuchy podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja użyłem naszego słodkiego snu oraz syropu klonowego.

Składniki:

Przepis wideo na wegańskie racuchy

Powiązane produkty

Komentarze (4)

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.