- Aktualności
- 0 polubień
- 3794 odwiedzin
- 0 komentarzy
Kakaowe ciastka owsiane z masłem orzechowym
Składniki na ok. 12 ciastek:
- 140 g płatków owsianych
- 40 g mąki żytniej
- 20 g kakao
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 90 g masła
- 2 łyżki masła orzechowego
- 100 g cukru
Z podanych składników zagnieść ciasto. Schłodzić je w lodówce przez pół godziny, a następnie formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na niej kulki, spłaszczając dłonią. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 12-15 minut. Ostudzić i zdjąć z blachy.
Smacznego!
Autorem przepisu i zdjęcia jest Aneta Wojciechowska. #2 w naszym konkursie na najlepszy przepis.
Powiązane produkty
5,59 zł
6,99 zł
Pasty i masła orzechowe
BIO Pasta z Orzechów Ziemnych - 100% - Masło Orzechowe
ekogram - the real food
18,99 zł
(4,9/5) Na 20 Oceny
8,99 zł
(5/5) Na 10 Oceny
Pestki, nasiona, ziarna
BIO Słonecznik - Łuskany - Ekologiczny - 400g
ekogram - the real food
BNSLOB4
8,99 zł
(4,9/5) Na 19 Oceny
Komentarze (0)
Nowy komentarz