Składniki na jaglane rafaello

Wykonanie

1. Kaszę jaglaną płuczemy pod gorącą wodą i dodajemy do wrzącej wody (w proporcji 1 szklanka kaszy na 2,25 szklanki wody). Nie mieszamy, gotujemy pod przykryciem na niskiej mocy przez 15 minut.

2. Ugotowaną kaszę odstawiamy, żeby odrobinę ostygła.

3. Do ugotowanej kaszy dodajemy pastę kokosową, cukier kokosowy i mąkę kokosową, a następnie blendujemy na gładką masę.

4. Mokrymi rękami formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych.

5. Kulki wstawiamy do lodówki na 5 godzin.

Przepis na jaglane rafaello

Komentarze (2)

    • Aga
    • 2017-06-30 10:31:25
    Robię podobne, ale zamiast cukru dodaję banana i kilka daktyli
    • Michal
    • 2017-06-30 14:00:06
    Super, muszę takie też spróbować!

Nowy komentarz

Produkt dodany do ulubionych

Nasza strona internetowa stosuje pliki cookies w celu zapewnienia interakcji pomiędzy użytkownikiem i serwisem oraz funkcjonowania usług. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich użyciu.