- -15%
BIO Białko z Ryżu - Ekologiczne - Suplement Diety
Czym jest ekologiczne białko ryżowe?
Na niezliczonej ilości tarasów ziemnych w Chinach uprawiane są miliony roślin ryżu. Na szczycie niewysokich, bo mających ok. 60 cm roślin, znajdują się wiechy, w których dojrzewają ziarna ryżu – surowiec, z którego pozyskiwane jest cenne dla zdrowia białko. Ziarno ryżu składa się w ponad 70 proc. z węglowodanów i w 7 proc. z białka. Zawiera też składniki mineralne i witaminy. Pozyskanie protein z ryżowych ziaren wymaga wprawdzie obróbki fizycznej i enzymatycznej ziaren, ale w rezultacie uzyskuje się produkt, który z powodzeniem może zastąpić białko mleczne lub sojowe. Białko z ryżu znajdujące się w naszej ofercie pochodzi z upraw czystych, prowadzonych naturalnymi metodami, dlatego każda porcja tego produktu to dla organizmu samo zdrowie.
Dlaczego warto korzystać z ekologicznego białka ryżowego?
Ekologiczne białko z ryżu to źródło cennych aminokwasów – w tym egzogennych, czyli takich, które muszą być dostarczone do ustroju z zewnątrz. Jeśli budujesz masę mięśniową, ryż jest świetnym wyborem. To roślina świetnie tolerowana przez osoby mające skłonności do alergii. Ziarno nie zawiera glutenu i mlecznej laktazy – dlatego twoje jelita będą ci wdzięczne za tak łagodny składnik diety. Ekologiczne białko z ryżu stanowi znakomitą alternatywę dla innych rodzajów białek roślinnych – to dietetyczna gratka o delikatnym smaku dla wegan i wegetarian. Białko ryżowe ma świetne właściwości i cieszy się dobrymi opiniami.
Jak wykorzystać ekologiczne białko z ryżu?
Produkt ten możesz dodawać do każdego posiłku przygotowywanego na słodko lub słono: zup, sosów, wypieków. Możesz przygotować z niego proteinowy napój na bazie wody lub potraktować jako sypki dodatek do sałatek czy kanapek. Jeśli trenujesz, ekologiczne białko z ryżu powinno być obowiązkowym składnikiem twojego wysokoproteinowego menu.
Białko z ryżu dostępne w rozbudowanej ofercie naszego sklepu internetowego to doskonała propozycja zarówno dla wegan, jak i dla wegetarian. Produkt obfituje w wartościowe składniki, które są łatwo przyswajalne przez organizm. Regularne spożywanie białka z ryżu w posiłkach to gwarancja smacznej, dobrze zbilansowanej diety, naturalnej dawki energii, a tym samym lepszego samopoczucia i sił do działania. Białko z ryżu posiada delikatny, neutralny smak, dzięki czemu pasuje zarówno do dań wytrawnych, jak i tych na słodko. Nasze eko produkty pochodzą wyłącznie z certyfikowanych upraw i są dostępne w atrakcyjnej cenie. Przerzuć się na zdrowy tryb życia, postaw na bio żywność! Zapraszamy na szybkie i wygodne zakupy.
Informacje o produkcie
Producent: | Michał Pelc ANAGRAM, Wiarusa 3/3, 32-087 Zielonki |
Składniki: |
100% BIO Białko z ryżu |
Kraj pochodzenia: |
Chiny |
Ilość netto: |
200g / 400g |
Certyfikaty: |
Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03. |
Alergeny: | Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, sezam oraz soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające te alergeny. |
Termin przydatności: | Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw. |
Suplement Diety: | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, niedostępnym dla małych dzieci. Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane, jako zamiennik zróżnicowanej diety. |
Białko z ryżu wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100g produktu: |
|
Wartość energetyczna | 1606 kJ / 348 kcal |
Tłuszcz | 4,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,5 g |
Węglowodany | 0,7 g |
w tym cukry | b.d. |
Białko | 80,8 g |
Sól | 0,47 g |