Rośliny strączkowe

Pokazuje 1 - 9 z 9 elementów
Pokazuje 1 - 9 z 9 elementów

Rośliny strączkowe

Rośliny strączkowe to bogate źródło białka oraz aminokwasów egzogennych, które są szczególnie ważne w przypadku osób będących na diecie wegetariańskiej czy wegańskiej. Warzywa strączkowe są także smacznym i odżywczym elementem każdej zbilansowanej diety. W naszym ekologicznym sklepie internetowym znajdziesz rośliny strączkowe najwyższej jakości, pochodzące ze sprawdzonych i certyfikowanych upraw. Możesz je wykorzystać jako podstawowy składnik dań lub jako dodatek do wielu smacznych i pożywnych potraw.

Oryginalna odmiana fasoli

Czarna fasola ekologiczna to ciekawa propozycja żywieniowa dla amatorów klasycznej odmiany tego warzywa strączkowego. Jest to bio produkt pochodzący z certyfikowanych upraw. Doskonale smakuje, ma głęboki aromat i mnóstwo wartości odżywczych. W Ameryce Środkowej i Południowej czarna fasola jest znana i stosowana w kuchni od tysięcy lat. Świetnie sprawdza się jako dodatek do zup, sałatek, sosów czy makaronów.

Soja i jej produkty, czyli zdrowe białko roślinne na Twoim talerzu

Osoby, które poszukują zdrowego i smacznego substytutu mięsa, powinny sięgnąć po proteinę sojową. Jest to produkt niskotłuszczowy, pełen białka i łatwo przyswajalnego błonnika. Zawiera sporo witamin i minerałów, można na jej bazie przyrządzić mnóstwo sycących i smacznych potraw. Świetnym zamiennikiem mięsa jest też ekologiczna soja, zwykła lub czarna. Doskonale sprawdzi się jako podstawa wielu dań wegetariańskich. Można z niej przyrządzić pyszne, bezmięsne kotlety, gulasze czy sałatki. W naszej bio ofercie posiadamy też sos sojowy, idealny do dań kuchni orientalnej.

Kolorowe rośliny strączkowe

Wśród propozycji roślin strączkowych dostępnych w naszym ekologicznym sklepie internetowym znajduje się też soczewica zielona, czerwona i brązowa. Wszystkie odmiany stanowią idealne źródło łatwo przyswajalnego i w pełni naturalnego białka. Warto też zwrócić uwagę na ekologiczną ciecierzycę, która świetnie sprawdzi się jako składnik past, dodatek do makaronów, ryżów, a także dań mięsnych.

Smaczne i wartościowe składniki dań bezmięsnych

Spośród produktów otrzymanych na bazie roślin strączkowych na szczególną uwagę zasługuje tofu. Jest to wyjątkowy twarożek sojowy, który doskonale sprawdza się jako dodatek do bezmięsnych dań. Tofu jest pełne łatwo przyswajalnego białka i aminokwasów. Twarożek sojowy ma zwartą konsystencję, można go kroić w plastry lub kostkę. Świetnie wchłania smak innych produktów i na długo zapewnia uczucie sytości. Polecamy również fasolę mung oraz fasolę adzuki. Choć ich nazwy brzmią nieco egzotycznie, doskonale sprawdzą się w naszej rodzimej kuchni. Warto spróbować też zielonego groszku, który pochodzi z ekologicznych upraw. Posiada on mnóstwo łatwo przyswajalnego białka, witamin i minerałów. Jest też świetnym źródłem błonnika pokarmowego.

Twoje zdrowie w Twoich rękach

Bez względu na to, którą roślinę strączkową wybierzesz, możesz mieć pewność, że wraz z opakowaniem wysokiej jakości produktu zamawiasz doskonały smak i mnóstwo wartości odżywczych. Twój organizm na pewno będzie Ci za nie wdzięczny.

Gdzie kupić eko warzywa strączkowe?

Ekologiczne warzywa strączkowe oraz produkty otrzymane na ich bazie kupisz w naszym eko sklepie: szybko, wygodnie i w atrakcyjnej cenie.

Sprawdź również: