Syrop z agawy Jest 1 produkt.

Ekologiczny syrop z agawy, dostępny w naszym sklepie internetowym, to jedna ze zdrowych i naturalnych alternatyw dla białego cukru. Produkt posiada liczne zalety takie jak: niski indeks glikemiczny, niska zawartość kalorii (w porównaniu do tradycyjnego cukru), właściwości lecznicze i szerokie zastosowanie w kuchni. Bio syrop z agawy zawarty w ofercie naszego sklepu online występuje w opakowaniach 350 g lub 1,2 kg. Można go kupić w przystępnej cenie.

Kilka słów o ekologi

Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji
  • 14,99 zł
    4 Oceny

    Syrop z agawy Syrop z agawy właściwości Syrop z agawy przepisy Syrop z agawy informacje Syrop z agawy wartości odżywcze

    14,99 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 1 z 1 pozycji
cznym syropie z agawy

Ekologiczny syrop z Agawy, w smaku delikatniejszy od miodu czy syropu klonowego, jest jednocześnie 1,5 razy słodszy od klasycznego cukru. Można go więc używać w mniejszej ilości, osiągając przy tym ten sam poziom słodyczy. Bio syrop z agawy najczęściej stosowany jest jako słodzik do napojów zimnych i gorących. Sprawdzi się też jako słodki dodatek do pieczenia ciast, a także podczas przygotowywania innych deserów. Należy jednak pamiętać, że powoduje on szybsze brązowienie ciasta. Z tego powodu zaleca się zmianę temperatury pieczenia o 15 do 25 stopni C.

Dlaczego warto włączyć ekologiczny syrop z agawy do naszej codziennej diety?

Ekologiczny syrop z Agawy jest alternatywą dla tradycyjnego cukru i przez wielu uznawany jest za najlepszą substancję słodzącą na świecie. Jego barwa waha się od ciemnej do jasnej, zależnie od warunków, w jakich przebiegał proces produkcji. W skład syropu z agawy wchodzą między innymi takie cenne składniki odżywcze jak: naturalne enzymy, witaminy czy składniki mineralne, w tym wapń i żelazo. Produkt obfituje także w błonnik i inulinę. Może być stosowany przez diabetyków i osoby będące na diecie odchudzającej. Nie ma przeszkód, aby podawać ten naturalny słodzik także dzieciom.

Ekologiczny syrop z agawy... do słodzenia i nie tylko

Syrop z Agawy bardzo łatwo rozpuszcza się w zimnej lub ciepłej wodzie. Dzięki czemu jest wygodny w użyciu. Jest to idealny środek słodzący do herbaty, kawy a także do gotowania, konserwowania czy pieczenia.

Słodzik z Meksyku

Krajem pochodzenia ekologicznego syropu z agawy jest gorący Meksyk. Pozyskuje się go w kontrolowanych warunkach, stosując wyłącznie naturalne metody uprawy. Pozwala to otrzymać najwyższej jakości produkt, który nie zawiera chemii.