Vegan banana bread

Comments (1)

    • Luiza
    • 2019-05-16 23:18:02
    Pyszności. Już sam wygląd zachęca do konsumpcji, pięknie wyrośnięty, jak na drożdżach i jajkach, których nie ma, z apetycznym pęknięciem pośrodku. Mój w formie silikonowej nie zachował formy prostopadłościanu, tylko przypomina owalny bochenek, ale to w niczym nie przeszkadza. Wg mnie przepis można zmodyfikować wg własnych preferencji i aktualnych zasobów kuchni: ja dodałam migdały zamiast orzechów, posiekane w blenderze, oliwę z oliwek zastąpiłam olejem z pestek winogron (ma bardziej neutralny zapach), a syrop klonowy syropem z agawy. Wzbogaciłam też mieszankę przyprawową o nutę pierników i garam masala, więc oprócz cynamonu dodałam łyżeczkę kolendry, łyżeczkę imbiru i pół łyżeczki kardamonu. Podczas pieczenia w domu roznosił się cudny zapach. Dziękuję Michałowi za przepyszną inspirację, a moja córka za kolejny ulubiony filmik z serii :-)

New comment

Product added to wishlist

iqitcookielaw - module, put here your own cookie law text