BIO Cukier Kokosowy - Premium - Filipiny - Ekologiczny - 500g - EKOGRAM ZIELONKI Zobacz większe

BIO Cukier Kokosowy - Premium - Ekologiczny - 400g

24,99 zł

Więcej informacji

Co to jest cukier z kwiatu kokosa

Cukier kokosowy, to cukier otrzymywany z palmy kokosowej. Produkowany jest według tradycyjnych indonezyjskich receptur. Pozyskiwany jest ze słodkiego, wodnistego soku, z naciętych pąków kwiatowych. Wypływający sok jest zbierany, a następnie odstawiany aż do momentu odparowania nadmiaru wody. W ten sposób otrzymuje się gęsty płyn. Po jego filtracji, płyn jest gotowany, aż do momentu wytrącenia się cukru, który następnie podlega procesowi granulacji. Powstały w ten sposób granulat, ma brązowy, wręcz karmelowy kolor. 

Co wyróżnia cukier z kwiatu kokosa od innych powszechnie znanych cukrów

Cukier kokosowy, jest niezwykle bogaty w minerały. Do najważniejszych zaliczyć możemy żelazo, cynk, wapń oraz potas. Zawiera również polifenole oraz przeciwutleniacze.

Cukier kokosowy zawiera też znaczne ilości inuliny, tj. włókien, których główną zaletą jest spowalnianie wchłaniania glukozy przez nasz organizm. Jest także bogatym źródłem witamin, zwłaszcza witaminy B1, B2, B3 oraz B6. Jego atutem jest bardzo niski indeks glikemiczny.

Jak najlepiej stosować cukier z kwiatu kokosa

Organiczny cukier z kwiatu kokosa, to idealna alternatywa dla tradycyjnego cukru. Znakomity wręcz do słodzenia domowych deserów, musli, ciast czy ciasteczek, a także napojów i koktajli. Może być również używany do wyrobu odżywek proteinowych czy batonów energetycznych.

Charakteryzuje się łagodnym, karmelowym smakiem oraz niezwykle intensywnym i niepowtarzalnym aromatem.

Informacje o produkcie

Producent: EKOGRAM ZIELONKI
Składniki:

100% BIO Cukier kokosowy premium

Kraj pochodzenia:

Filipiny

Dostępne gramatury:

400g

Certyfikaty:

Produkt pochodzący z upraw ekologicznych, objęty certyfikatem: PL-EKO-03.

Alergeny: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów ziemnych i innych orzechów, sezamu, soi oraz mleka, ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, gdzie pakowane są produkty zawierające wspomniane alergeny.
Termin przydatności: Wszystkie produkty pochodzą z regularnych dostaw.

Cukier kokosowy wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna 1619 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 0,2 g
Węglowodany 93,2 g
-w tym cukry 85,08 g
Białko 1,8 g

Opinie

przez (Łąck, Polska) w 26 Aug 2016 (BIO Cukier Kokosowy - Premium - Ekologiczny - 400g) :
(5/5

kokos

Swietny nie tylko jako "cukier" do potraw słodkich ale i do przełamania smaków wytrawnych. Jako posypka do deserów czy lodów rozpuszczając się tworzy karmel.

 zgłoś nadużycie
przez (Tczew, Polska) w 15 May 2016 (BIO Cukier Kokosowy - Premium - Ekologiczny - 400g) :
(5/5

cukier kokosowy

Pyszny karmelowy smak.Uzywam do wszystkiego

 zgłoś nadużycie
przez (Lublin, Polska) w 21 Nov 2015 (BIO Cukier Kokosowy - Premium - Ekologiczny - 400g) :
(5/5
Klient ocenił produkt ale nie dodał opinii albo opinia oczekuje na moderację
przez (Lublin, Polska) w 19 Nov 2015 (BIO Cukier Kokosowy - Premium - Ekologiczny - 400g) :
(5/5

Sama słodycz

Podoba mi się :) Polecam!

 zgłoś nadużycie
przez (Chełm, Polska) w 12 Nov 2015 (BIO Cukier Kokosowy - Premium - Ekologiczny - 400g) :
(5/5

Bio cukier kokosowy

Cukier z kwiatu- to poezja, romantyzm, artyzm!

 zgłoś nadużycie

Inne produkty w tej samej kategorii: 13

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Opinie klientów i komentarze

(5/5)
8 ocena(y) - 7 opinia(e)

Zobacz
przeczytaj opinie Oceń / dodaj opinię