Pewnie nie pamiętacie tych czasów, ale sól była kiedyś bardzo droga. Wysoka cena soli wzmagała kreatywność przy tworzeniu słonych sosów, które zastępowały czystą sól. Sfermentowane ryby i mięsa zbudowały podwaliny pod dzisiejszy sos sojowy. Z czasem do fermentacji włączono soję i tak to wszystko się zaczęło. 2500 lat później nie wyobrażamy sobie już życia bez tego aromatycznego sosu.
Czy certyfikatom ekologicznym można zaufać? Jak wygląda proces certyfikacji ekologicznej? Odpowiedzi na te wszystkie pytania znajdziecie w moim najnowszym materiale.
Cześć! Nagrody miały być 3, ale tak mi się spodobały 4 przepisy że nie mam serca przyznać tylko 3 nagród.
Mąka to nieodłączny element wielu potraw. Podczas diety staramy się wybrać taką, która jest najmniej kaloryczna. Warto także zadbać, aby mąka dostarczała do naszego organizmu witaminy, których podczas diety często brakuje. Na rynku zdrowej żywności dostępnych jest wiele jej rodzajów. Sprawdź, którą mąkę wybrać, aby jednocześnie była najlżejsza i najbardziej wartościowa.
Showing 1 to 5 of 111 (1 Pages)