Makarony ekologiczne

Makarony ekologiczne Jest 9 produktów.

Makaron to nie tylko aromatyczna i smaczna kuchnia włoska, ale też pyszne zapiekanki, zupy i sałatki w wielu smakach. Aby makaronowe dania były nie tylko smaczne i kusząco aromatyczne, warto postawić na dobrej jakości, ekologiczny makaron. Taki, który ma sporo wartości odżywczych i jest wykonany z najlepszych, naturalnych składników. W naszym sk...

Pokazuje 1 - 9 z 9 elementów
Pokazuje 1 - 9 z 9 elementów

Makaron to nie tylko aromatyczna i smaczna kuchnia włoska, ale też pyszne zapiekanki, zupy i sałatki w wielu smakach. Aby makaronowe dania były nie tylko smaczne i kusząco aromatyczne, warto postawić na dobrej jakości, ekologiczny makaron. Taki, który ma sporo wartości odżywczych i jest wykonany z najlepszych, naturalnych składników. W naszym sklepie znajdziesz makarony, które spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.



Do sałatek, przekąsek oraz dań głównych idealny będzie makaron ekologiczny penne, wytwarzany z wysokiej jakości pszenicy durum. Ekologiczne uprawy oraz w pełni naturalna produkcja to gwarancja nie tylko smaku, ale też bezpieczeństwa żywności. Makaron doskonale smakuje ze wszystkimi dodatkami, szczególnie z aromatycznymi sosami. Jeśli zależy Tobie na większej dawce wartości odżywczych, wybierz makaron razowy penne. Również świetnie pasuje do każdej potrawy, a jednocześnie ma sporo błonnika, witamin i mikroelementów, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spośród makaronów razowych na uwagę zasługuje także makaron razowy fettuccine – to średniej grubości wstążki, które doskonale komponują się z sosami lub jako dodatek do zup. Makaron razowy na długo zapewnia uczucie sytości, świetnie sprawdza się jako element diety odchudzającej.



Wbrew pozorom, dobry makaron nie musi być wykonany z pszenicy. W naszym sklepie znajdziesz również pyszny makaron orkiszowy, wytwarzany z ekologicznej mąki orkiszowej. Orkisz jest bogaty w błonnik pokarmowy, zawiera sporo antyoksydantów, witamin i minerałów. To nieocenione źródło dobrej energii i świetnego samopoczucia. Wypróbuj makaron orkiszowy penne lub pappardelle – ten pierwszy to puste w środku rurki, idealne do sosów, natomiast ten drugi to średniej grubości wstążki, doskonałe do zup i sałatek. Makaron orkiszowy możesz używać w kuchni do wszystkich potraw, w których sprawdza się makaron wykonany z pszenicy. Smak potraw będzie doskonały, a wartości odżywcze – nieocenione.



Jeśli nie lubisz kaszy gryczanej, a chcesz korzystać z wartości odżywczych gryki, wybierz gryczany makaron. To zdrowe, smaczne i sycące rozwiązanie, które może być podstawa wielu dań. Makaron gryczany gnocchi to niewielkie muszelki, idealnie komponujące się z sosami, zupami oraz sałatkami. Zawierają mnóstwo węglowodanów złożonych i błonnika, a także potężną porcję witamin i minerałów. Makaron gryczany wytwarzany jest z ziaren gryki pochodzących z bezpiecznych, ekologicznych i wolnych od chemii upraw.