Algi

Algi Jest 5 produktów.

Algi

Czyli po prostu wodorosty, można wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów. Wbrew pozorom, świetnie sprawdzą się nie tylko w daniach rodem z Chin czy Japonii. Choć dla wielu osób algi nie mają smaku, są świetnym źródłem wartości odżywczych, a w połączeniu z innymi produktami tworzą kompletne, pyszne dania.

Chlorella

Polecamy chlorellę, która...

Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów
Pokazuje 1 - 5 z 5 elementów

Algi

Czyli po prostu wodorosty, można wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów. Wbrew pozorom, świetnie sprawdzą się nie tylko w daniach rodem z Chin czy Japonii. Choć dla wielu osób algi nie mają smaku, są świetnym źródłem wartości odżywczych, a w połączeniu z innymi produktami tworzą kompletne, pyszne dania.

Chlorella

Polecamy chlorellę, która zawiera ponad 70 substancji istotnych dla funkcjonowania naszego organizmu. Najlepiej smakuje w koktajlach energetycznych.

Można też wybrać chlorellę w tabletkach. Świetnie sprawdzi się jako suplement witaminowo-minerałowy w zdrowym, zbilansowanym odżywianiu.

Spirulina

W dziale z algami znajdziesz też spirulinę – ta mikro alga od najdawniejszych czasów była spożywana przez mieszkańców dalekiej Azji. Spirulina uważana jest za jeden z najwartościowszych pokarmów na świecie.

Spirulina w tabletkach, spirulina hawajska oraz spirulina w proszku – możesz wybrać taką formę algi, która najbardziej Tobie odpowiada.

Agar-agar

Jeśli natomiast poszukujesz naturalnej substancji żelującej i zagęszczającej, polecamy Agar-Agar.

To substancja uzyskiwana z krasnorostów, jest naturalna, bezsmakowa i bezzapachowa. Świetnie sprawdza się jako środek zagęszczający czy żelujący w daniach wegetariańskich, w których wykluczone jest używanie na przykład żelatyny.