Białka roślinne Jest 3 produktów.

Białko roślinne: bio składniki na talerzu

Nasz ekologiczny sklep internetowy odpowiada na potrzeby żywieniowe najbardziej wymagających klientów, oferując im między innymi wartościowe białka roślinne. Są to produkty w pełni wegańskie, wśród których znajduje się białko z konopi, z ryżu czy grochu. Stanowią ważny suplement diety, zwłaszcza przy wzm...

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów
  • 23,99 zł
    16 Oceny

    Białko konopne Białko konopne właściwości Białko konopne przepisy Białko konopne informacje Białko konopne wartości odżywcze

    23,99 zł
    W magazynie
  • 19,99 zł
    1 Oceny

    Białko z ryżu Białko z ryżu właściwości Białko z ryżu przepisy Białko z ryżu informacje Białko z ryżu wartości odżywcze

    19,99 zł
    W magazynie
  • 19,99 zł

    Białko z grochu Białko z grochu właściwości Białko z grochu przepisy Białko z grochu informacje Białko z grochu wartości odżywcze

    19,99 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

Białko roślinne: bio składniki na talerzu

Nasz ekologiczny sklep internetowy odpowiada na potrzeby żywieniowe najbardziej wymagających klientów, oferując im między innymi wartościowe białka roślinne. Są to produkty w pełni wegańskie, wśród których znajduje się białko z konopi, z ryżu czy grochu. Stanowią ważny suplement diety, zwłaszcza przy wzmożonym wysiłku fizycznym. Bio białka roślinne, które można kupić w naszym sklepie online, wzmacniają organizm, dobrze smakują, a przy tym posiadają korzystną cenę. Białko wzorcowe? Tylko w naszym sklepie. Oferujemy wiele rodzajów protein roślinnych. Wolne od antybiotyków i hormonów, o znakomitych właściwościach odżywczych – takie jest naturalne białko roślinne. Wybierz swoje ulubione smaki i zadbaj o linię!

Białko roślinne

Białko roślinne jest lekkostrawne, łatwo przyswajalne i efektywnie wchłaniane. Ma tę przewagę nad zwierzęcym, że dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów – w tym egzogennych, czyli takich, które nie mogą być wytworzone przez organizm i dlatego muszą być dostarczone wraz z pożywieniem. W przeciwieństwie do białka zwierzęcego, białko roślinne zawiera tylko składniki służące zdrowiu, bez antybiotyków i hormonów, które dodawane są do pasz. Jeśli zadbasz o urozmaicenie diety roślinnej, łącząc w daniach kilka różnych gatunków roślin, dostarczysz organizmowi wartościowego białka wzorcowego.

Białko konopne

Zielone, neutralne w smaku, pełnowartościowe i bez glutenu – takie jest białko z konopi. Stanowi idealny dodatek dietetyczny dla osób aktywnych fizycznie: trenujących i uprawiających sporty wyczynowe. Wspomaga proces budowania masy mięśniowej. Ekologiczne konopie świetnie wzmacniają organizm, ponieważ oprócz bogatego zestawu aminokwasów dostarczają mu dużo witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na regenerację tkanek.

Białko z ryżu

Białko bezglutenowe, idealne dla alergików. Wyjątkowo lekkostrawne, dlatego zalecane we wszystkich dietach nastawionych na utrzymanie właściwej masy ciała oraz stosowanych przy problemach żołądkowo-jelitowych. Białko ryżowe obfituje w potas i magnez, dzięki czemu korzystnie wpływa na pracę serca, sprawność pamięci i refleks. Ten suplement diety ceni się za dużą zawartość aminokwasów egzogennych i znaczną zawartość błonnika.

Białko z grochu

Poza dużą ilością aminokwasów egzogennych zawiera dużo potasu (kilkakrotnie więcej niż białko ryżowe), fosforu i magnezu oraz witamin A i C. Cenione przez wegan i wegetarian – szczególnie tych, którym zależy na smukłej, wysportowanej sylwetce. Groch dostarcza dużej ilości błonnika pokarmowego, przedłużając w ten sposób uczucie sytości. Choć uznane jest za wysokokaloryczne, to dzięki temu, że jest wolno trawione, pomaga utrzymać prawidłową masę ciała. Roślinne białko na talerzu to inwestycja w piękną cerę i świetną figurę. Bądź bio, rozsmakuj się w nim!