Kasza

Kasza Jest 13 produktów.

Kasza

Znana ludzkości od tysiącleci. Składnik wielu tradycyjnych potraw. Podstawa naszej piramidy żywieniowej. Nieodłączny element diety. Najmniej przetworzony ze wszystkich produktów zbożowych, dzięki czemu zachowuje swoje wartościowe składniki odżywcze. Mnóstwo gatunków i odmian. Duży wybór, więc każdy znajdzie kaszę najlepszą dla siebie. Może...

Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów
  • 7,99 zł

    Amarantus Amarantus właściwości Amarantus przepisy Amarantus informacje Amarantus wartości odżywcze

    7,99 zł
    W magazynie
  • 19,99 zł
    5 Oceny

    Kuskus orkiszowy  Kuskus orkiszowy właściwości Kuskus orkiszowy przepisy Kuskus orkiszowy informacje Kuskus orkiszowy wartości odżywcze

    19,99 zł
    W magazynie
  • 9,99 zł
    11 Oceny

    Kuskus razowy Kuskus razowy właściwości Kuskus razowy przepisy Kuskus razowy informacje Kuskus razowy wartości odżywcze

    9,99 zł
    W magazynie
  • 8,49 zł
    4 Oceny

    Kasza jaglana  Kasza jaglana właściwości Kasza jaglana przepisy Kasza jaglana informacje Kasza jaglana wartości odżywcze

    8,49 zł
    W magazynie
  • 9,99 zł
    13 Oceny

    Kasza gryczana Kasza gryczana właściwości Kasza gryczana przepisy Kasza gryczana informacje Kasza gryczana wartości odżywcze

    9,99 zł
    W magazynie
  • 15,99 zł
    3 Oceny

    Ziarno teff  Ziarno teff właściwości Ziarno teff przepisy Ziarno teff informacje Ziarno teff wartości odżywcze

    15,99 zł
    W magazynie
  • 12,90 zł
    3 Oceny

    Kuskus kukurydziany  Kuskus kukurydziany właściwości Kuskus kukurydziany przepisy Kuskus kukurydziany informacje Kuskus kukurydziany wartości odżywcze

    12,90 zł
    W magazynie
  • 8,99 zł
    9 Oceny

    Bulgur Bulgur właściwości Bulgur przepisy Bulgur informacje Bulgur wartości odżywcze

    8,99 zł
    W magazynie
  • 16,99 zł
    6 Oceny

    Canihua Canihua właściwości Canihua przepisy Canihua informacje Canihua wartości odżywcze

    16,99 zł
    W magazynie
  • 15,99 zł
    2 Oceny

    Ryż Arborio  Ryż Arborio właściwości Ryż Arborio przepisy Ryż Arborio informacje Ryż Arborio wartości odżywcze

    15,99 zł
    W magazynie
  • 14,99 zł
    2 Oceny

    Kamut Kamut właściwości Kamut przepisy Kamut informacje Kamut wartości odżywcze

    14,99 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
  • 21,99 zł
    2 Oceny

    Frikeh  Frikeh właściwości Frikeh przepisy Frikeh informacje Frikeh wartości odżywcze

    21,99 zł
    Dodaj do koszyka
    Oczekiwanie na dostawę
Pokazuje 1 - 13 z 13 elementów

Kasza

Znana ludzkości od tysiącleci. Składnik wielu tradycyjnych potraw. Podstawa naszej piramidy żywieniowej. Nieodłączny element diety. Najmniej przetworzony ze wszystkich produktów zbożowych, dzięki czemu zachowuje swoje wartościowe składniki odżywcze. Mnóstwo gatunków i odmian. Duży wybór, więc każdy znajdzie kaszę najlepszą dla siebie. Może jaglana, „królowa wszystkich kasza”, z łuskanych ziaren prosa. Jęczmienna perłowa lub pęczak, z ziaren jęczmienia. Niskotłuszczowy Bulgur z pszenicy, popularny w kuchni tureckiej. A może coś z gryki, tradycyjna kasza gryczana niepalona lub krakowska, z łamanych ziaren. Wszystkie naturalne, bez dodatków. Bogate w witaminy, błonnik czy składniki mineralne. Każda w inny sposób cenna dla naszego organizmu. Na słono, jak i na słodko. Do zup i farszów. Sałatek i dań głównych.

Ryż

Początkowo uprawiany wyłącznie na terenach dzisiejszych Indii. Dziś niemal pod każdą szerokością geograficzną. Stanowi podstawę diety prawie połowy mieszkańców ziemi. Jego walory zdrowotne znane są już od stuleci. Dodaje energii. Naturalnie bezglutenowy. Uwalnia od głodu. Ryż to bogactwo różnorodności. Ziarna poszczególnych gatunków różnią się nie tylko kolorem, ale i ich kształtem, wielkością, smakiem, ale i wartościami odżywczymi czy stopniem oczyszczenia. Kleisty lub na sypko. Bogaty w węglowodany, potas i witaminy. Który wybrać? Który będzie najlepszy? Może tradycyjny, brązowy długoziarnisty, najmniej przetworzony. Czarny o głębokim kolorze i aromacie, do sałatek i sushi. Albo niepolerowany, czerwony średnioziarnisty, najbardziej ceniony za smak i właściwości zdrowotne ze wszystkich odmian. Szlachetny średnioziarnisty Basmati, o delikatnym smaku. Dziki ryż z Kanady. Ryż, który tak naprawdę ryżem nie jest. O długich, czarnych ziarnach. Bogaty w białko, o niskiej zawartości tłuszczu. To te sypkie. Może kleiste. Brązowy, słodki, o krótkim ziarnie lub jaśminowy o wspaniałym aromacie jaśminu. Ryżowy arystokrata prosto z Tajlandii. Każdy z nich, to prawdziwa uczta dla naszego podniebienia.

Amarantus

Kolejny superfood z Ameryki Południowej. Tradycyjny składnik tamtejszej kuchni. Nazywany zbożem XXI wieku. Najstarsza roślina uprawna świata. Ponownie odkryty w latach sześćdziesiątych ubiegłego wieku, od tamtego czasu cieszący się co raz większą popularnością wśród miłośników zdrowej i co najważniejsze smacznej żywności. Te drobne ziarenka, to prawdziwe bogactwo łatwo przyswajalnego białka, błonnika i licznych minerałów. W tym między innymi szpinaku, którego zawiera aż 7 razy więcej niż szpinak! Po ugotowaniu lepki i puszysty. Delikatny. Dostępny nie tylko pod postacią ziaren, ale też w formie płatków, mąki czy tzw. popping, prażony podobnie jak popcorn.

Kuskus

Orkiszowy, kukurydziany, ryżowy czy z pszenicy durum. Lekkostrawny. Szybki i łatwy do przygotowania. Wystarczy zalać gorącą wodą, dodać trochę przypraw i już. Gotowy. Nie zawiera cholesterolu. Zawiera zdecydowanie mniej błonnika od pozostałych kasz. Bogaty w białko. Dodaje energii. Składnik tradycyjnych dań wielu kuchni świata. Do gulaszu i sałatki, a może na farsz. Warto spróbować, a na pewno któryś przypadnie Ci do gusty i na dłużej zagości w Twojej kuchni.

Komosa ryżowa

Prawdziwy superfood prosto z Ameryki Południowej. Znana i ceniona od tysięcy lat. Aktualnie szturmem zdobywa serca i żołądki miłośników zdrowej i naturalnej żywności na całym świecie. Tradycyjna złota quinoa, o neutralnym aromacie i smaku. Czerwona, delikatnie orzechowa, najlepsza do sałatek, co nie oznacza, że nie sprawdzi się do dań głównych. No i czarna, słodsza od pozostałych odmian. Do dań zimnych i gorących, zapiekanek czy kotletów wegańskich. Wszystkie bogate w białko oraz liczne składniki mineralne. Nie zapominając o błonniku, który zapewni uczucie sytości. A może kuzynka Quinoy? Canihua, o ciemnym kolorze i drobnych ziarnach. Delikatna w smaku. Wspaniała do dań mięsnych czy farszów, ale także na słodko czy jako dodatek do deserów. Spróbuj, znajdź najlepszą dla siebie i swoich bliskich. Doceń tradycyjny składnik diety mieszkańców kontynentu południowoamerykańskiego.